Liposucioni

Liposucioni është një prej ndërhyrjeve të kirurgjisë estetike më të kërkuara në të gjithë botën. Kjo ndërhyrje është një mënyrë e thjeshtë për të përmirësuar problemin e një zone të veçantë të trupit. Kjo është një procedurë rezultatet e së cilës evidentohen pas minimalisht tre javësh. Në fazën e parë të operacionit hiqet dhjami i tepërt me ndihmën e një kanjule të futur në një prerje shumë të vogël. Në fazën e dytë, lëkura dhe linjat e trupit tkurren për të marrë pamjen e re të përmirësuar. Liposucioni është një operacion i thjeshtë dhe jo shumë impenjativ për pacientin. Shërimi është i shpejtë dhe njerëzit zakonisht kthehen në punë brenda pak ditësh pas operacionit. Ekzistojnë metoda të ndryshme për realizimin e kësaj procedure si liposucioni me fryrje, liposucioni me ultratinguj dhe liposucioni me laser. Gjatë konsultës me mjekun, ju do të informoheni për secilën metodë të realizimit të liposucionit dhe mjeku do t’ju ndihmojë të vendosni praktikën më të mirë për nevojat tuaja. Liposucioni aplikohet për heqjen e dhjamit në zona të ndryshme, të cilat përfshijnë krahët, barkun, vithet, belin, fundshpinën, gjunjët dhe kofshët. Liposucioni zgjat zakonisht nga 40 në 90 minuta në varësi të zonave që do të trajtohen. Në varësi të sasisë së dhjamit që do të thithet, procedura mund të kryhet me anestezi lokale apo anestezi të totale, nën kujdesin dhe asistencën e një anestezisti. Mjekët tanë e realizojnë liposucionin duke përdorur teknikat kirurgjikale më bashkëkohore për të arritur një rezulatat sa më natyral.

Pas operacionit

Pacientët që i nështrohen kësaj ndërhyrjeje duhet të qëndrojnë një natë në spital nën kujdesin e stafit mjekësor. Mënjëherë pas operacionit me ndihmën e stafit mjekësor pacienti do të veshë një korse post-operatore profesionale e cila do ta ndihmojë për të mos u enjtur shumë në zonën që është hequr dhjami. Kjo korse do të vihet në dispozicion nga klinika DaVINCI dhe do të mbahet për dy deri në tre javë pas operacionit. Periudha e shërimit është relativisht e shpejtë dhe pjesa më e madhe e pacientëve ndjehen mirë pas tre ditësh. Këshillojmë të evitohen aktivitetet e lodhshme për një deri në dy javë. Mjeku do t’ju ndjekë nga afër gjatë periudhës së shërimit dhe do t’ju rekomandojë kur të rifilloni aktivitetin e plotë fizik.

Kliko mbi foto dhe shiko shembuj nga pacientet tanë:

Rezervoni një konsultë falas