Rimodelimi i Veshëve

Otoplastika është një ndërhyrje kirurgjikale nëpërmjet së cilës arrihet korrigjimi i veshëve shumë të hapur dhe nëpërmjet kësaj ndërhyrje ato tërhiqen prapa, duke u dhënë një formë që shkon pranë normales dhe në përshtatje të plotë me formën e fytyrës.

Një arsye tjetër për t’iu nënshtruar kësaj ndërhyrjeje është gjithashtu korigjimi i deformimeve të ndryshme që mund të ketë kërci i veshit. Nëse jeni duke jetuar në njërën prej gjendjeve të mësipërme, atëherë otoplastika është zgjidhja e problemit tuaj.

Operacioni i veshëve mund të kryhet duke filluar që nga mosha katër vjeç. Nëse mjeku vëren se procesi i rritjes së veshëve ka përfunduar, atëherë mund të planifikohet ndërhyrja. Një ndërhyrje e zakonshme otoplastike zgjat 45 deri në 60 minuta. Zakonisht procedohet me heqjen e një cope të vogël lëkure nga pjesa e pasme e veshit në mënyrë që të ekspozohet kërci. Më pas veshi rimodelohet dhe ripozicionohet kërci retroaurikular duke e përkulur veshin prapa drejt kokës. Edhe nëse problemi juaj qëndron vetëm me një vesh, kirugu mund të vendosë që t’i operojë të dy. Kjo gjë bëhet për të siguruar simetrinë më të mirë të mundshme pas operacionit. Ndërhyrja kryhet zakonisht nën anestezi lokale, gjithmonë me prezencën e anestezistit në sallë gjatë gjithë operacionit.

Pas operacionit

Në fillim veshët do të jenë të lënduar e të fryrë, ndaj dhe do të fashohen. Këtë fashim të plotë do të jetë e nevojshme ta mbani për rreth 3 – 4 ditë, kohë gjatë së cilës nuk do të jeni në gjendje të drejtoni makinën për shkak të dëgjimit të kufizuar. Kjo fasho do t’ju hiqet në takimin e radhës me mjekët tanë. Më tej do t’ju këshillohet të mbani një fasho elastike si ajo që përdorin tenistët për 5 ditë të tjera në vazhdim gjatë ditës, ndërsa gjatë natës këtë fasho do ta mbani për minimalisht 3 javë pas operacionit, derisa veshët të shërohen plotësisht. Nëse do të keni ndonjë shqetësim mund të flisni me anëtarë të stafit të klinikës sonë, ditën ose natën. Zakonisht këshillojmë që të shkëputeni nga puna e të pushoni një javë për periudhën fillestare të shërimit. Pas gati katër javësh do të jeni në gjendje tu riktheheni aktiviteteve sportive, përfshirë notin.

Kliko mbi foto dhe shiko shembuj nga pacientet tanë:

Rezervoni një konsultë falas