Lifting i krahëve

Varja ose lëshimi i lëkurës në pjesën e sipërme të krahut mund të jetë e trashëguar ose të vijë si pasojë e humbjes në peshë. Megjithëse ushtrimet fizike mund të forcojnë muskujt e pjesës së sipërme të krahut, ata nuk mund të eleminojnë lëkurën e tepërt. Një lifting i krahut, i njohur ndryshe si rimodelim i krahëve, është një procedurë kirurgjikale nëpërmjet së cilës eleminohet lëkura e tepërt duke riformuar linjat dhe duke i dhënë krahut përmasat e duhura. Ndonjëherë është e kombinuar me liposucionin e pjesës së sipërme të krahut për të ndihmuar në eliminimin e dhjamit. Procedura e rimodelimit të krahëve kryhet në një qendër kirurgjikale dhe kërkon anestezi totale. Zakonisht zgjat dy orë. Kirurgu ynë do të vijëzojë paraprakisht lëkurën e tepërt dhe do të përcaktojë prerjen që do të rezultojë në një shenjë e cila do të shtrihet nën krahun tuaj, duke u zgjatur nga sqetulla deri tek bërryli. Fillimisht kryhet një liposucion që shërben për të reduktuar perimetrin e krahut, duke thithur dhjamin e tepërt. Më tej, eliminohet lëkura e tepërt nëpërmjet një prerjeje nën sqetull, ose, nëse bëhet fjalë për një rënie ekstreme të lekurës, me një prerje më të gjatë në pjesën e brendshme të krahut.

Pas operacionit

Shumica e pacientëve kthehen në punë pesë deri në shtatë ditë pas operacionit. Doktori do të vendosë së bashku me ju për kohëzgjatjen e nevojshme të shërimit. Enjtjet mund të mbetën për disa javë, ndërsa mpirja e lëkurës së krahut është e pritshme dhe mund të zgjasë disa muaj. Pas një kohe që shkon nga nëntë deri në 12 muaj, shenjat fillojnë të zbuten, ngjyra e cicatrices zbardhet duke marrë dalëngadalë pamjen përfundimtare. Qepjet mund të hiqen pas 8 deri në 10 ditë pas operacionit megjithëse shumica e qepjeve janë penj të absorbueshëm dhe nuk kërkojnë heqje. Fashat hiqen pas një ose katër ditësh. Kirurgu do t’ju këshillojë të mbani një fashë elastike të ngjeshur, e cila do ju vihet në dispozicion nga DaVINCI, për një periudhe kohore të caktuar. Pas operacionit do të shihni një përmirësim të menjëhershëm në formën e krahëve tuaj.

Rezervoni një konsultë falas