Si të kujdeseni për lëkurën e fëmijës tuaj. Kujdesi më bazik që duhet të dini për lëkurën e foshnjeve.

Si të kujdeseni për lëkurën e fëmijës tuaj. Kujdesi më bazik që duhet të dini për lëkurën e foshnjeve.

Një studim i ri i botuar në Journal of Allergy and Clinical Immunology shqyrtoi lidhjet ndërmjet ujit me përqëndrim të lartë të mineraleve (hard water), përqendrimet të klorit në ujin që vjen në shtëpi, në lidhje me dëmtimin e lëkurës dhe shfaqjes së ekzemës te foshnjet.

Ja pse lëkura juaj acarohet në palestër.

Në studim morën pjesë familje me banim në Britaninë e Madhe (UK), rreth 1300 fëmijë të moshës tre muajsh, të cilëve ju grumbulluan të dhëna mbi nivelin e karbonatit të kalciumit (ujit të fortë) dhe nivelit të klorit në ujin që furnizohej në shtëpine e tyre. Foshnjet u ekzaminuan për dermatit atopik (ekzemë) dhe gjithashtu u vlerësuar niveli i hidratomit të lëkurës së tyre. Foshnjat gjithashtu u grupuan sipasi  predispozitës për ekzemë.

Kujdesuni që uji që përdorni për të larë bebin të jetë ujë me përqindrim të ulët të klorit dhe të karbonatit të kalciumit.

Vetëm ujë i fortë, pa marrë parasysh përqendrimin e klorit, rriti rrezikun e ekzemës tek foshnjat me 87%. Siç mund të pritej, rreziku ishte pak më i lartë në ato që kishin një predispozicion ndaj ekzemës.

Kanceri i gjirit; 10 shenjat që duhet të dini për të shpëtuar jetën tuaj dhe të nënës tuaj.

Hulumtuesit vunë në dukje se nuk është ende e qartë nëse ndikoi drejtpërdrejt karbonati i kalciumit në barrierën e lëkurës, apo janë faktorë të tjerë të lidhur si pH. Ata shtuan se ndërveprimet ndërmjet papastërtive në ujë dhe mikroflorës së lëkurës gjithashtu mund të luajnë një rol.