Sa shpesh duhet ta lani fytyrën? Sa herë duhet të pastrohet lëkura juaj në një ditë?

Sa shpesh duhet ta lani fytyrën? Sa herë duhet të pastrohet lëkura juaj në një ditë?

Cili është numri magjik?

Ashtu si çdo gjë që ka të bëjë me lëkurën, nuk ka rregull fiks për çdo fytyrë. Duke gjykuar tipin e lëkurës, mjedisin e jashtëm, shpeshtia që duhet ta pastroni lëkurën varet nga ju.

Megjithatë, ka gjasa që të përfshiheni në një nga kategoritë e mëposhtme. Po i shpjegojmë ato në mënyrë që të njihni numrin tuaj.

Nëse keni lëkurë të ndjeshme / reaktive …

Të kesh një lëkurë që është e prirur për acarim dhe thatësi është problem: ju duhet vetëm ta lani një herë në ditë. Kjo për shkak se larja e shpeshtë mund të përkeqësojë lëkurën duke i  hequr vajrat natyralë mbrojtës. Në mëngjes, një shpëlarje vetëm me ujë  do të mjaftojë për të nisur ditën, e ndjekur nga regjim normal mirëmbajtës dhe hidratues.

Radha për të kryer pastrimin e vetëm të diës vjen natën, kur është më mirë për të nxjerrë papastërtitë nga lëkura juaj.  Në momentin e pastrimit tuaj, sigurohuni që përdorni një pastrues që  përputhet me tipin e tipit lëkurës tuaj(në këtë rast, një pastrues i butë) për të parandaluar acarimin.

Nëse keni lëkurë normale / me yndyrë …

Ju jeni lloj dy-herë-në-ditë. Vajrat krijohen gjatë natës dhe prandaj një pastrim në mëngjes është i nevojshëm. Vajrat dhe ndotësit do të ringrumbullohen gjatë ditës, duke e bërë pastrimin e natës  vendimtar për shëndetin e lëkurës suaj. Ju jeni gjithashtu një kandidat i mirë për eksfoljim të rregullt, qoftë një ditë të butë cdo ditë ose një pastrim javor më të thellë

Nëse stërviteni gjatë ditës …

Cilado grupi që futet lëkura juaj , është gjithmonë një domosdoshmëri pastrimi i lëkurës pas stërvitjes intensive – lloji që ju bën të djersini. Djersa depërtojn në lëkurë dhe do bllokojë poret, duke shkaktuar irritm dhe pikat e zeza.

Nuk do donit të kishit probleme të tilla vetëm se keni qenë shumë dembel për të larë fytyrën tuaj për pak minuta. Gjithmonë mbani mend që të mbani një peshqir të pastër në dorë për fshirje – përdorni një peshqir të ndotur dhe do rrezikoni të përkeqësoni problemet ekzistuese të lëkurës (ose do i jepni vetes një që nuk e keni pasur më parë).

Nëse përdorni make-up …

Kudo që futet lëkura juaj ulet;nga  shumë e yndyrshme deri tek me shumë e thatë dhe e ndjeshme, një gjë është e sigurt: përdorimi i make-up kërkon pastrim të dyfishtë gjatë natës.

Pastrimi i parë heq make-up, e dyta e pastron lëkurën. Nëse jeni duke parë ndonjë mbetje të make-up ndërkohë që  fshini fytyrën tuaj me peshqir , atëherë nuk e keni pastruar lëkurën siç duhet.