Protezat e para të vendosura në gjoks janë ende “gjallë”

Protezat e para të vendosura në gjoks janë ende “gjallë”

Zmadhimi i parë i suksesshëm i gjoksit ishte më shumë rindërtues sesa kozmetik, pasi pacientia më parë kishte një tumor të madh në gji dhe një pjesë e gjirit të majtë j’u hoq. Kirurgu gjerman Vincenz Czerny përdori një lipomë me përmasa të mëdha, një tumor beninj yndyror, nga shpina e paciente për të rindërtuar gjoksin dhe supozohet se përpjekja ishte sigurt sepse materiali zmadhimi u krye me materialbiologjik nga pacienti . Kjo ndodhi në 1895 dhe kirurgu kaloi 70 vitet e ardhshme duke u përpjekur për të krijuar një material të besueshëm për implantet me qëllim komercializimin.
zmadhimi i gjoksit
Parafina, sfungjer të regjur me alkool dhe dylli i bletës u testuan por, asnjë nuk arriti të funksiononte, por për fat të mirë, kirurgu i ri i Houston, Frank Gerow erdhi me një zbulim në fillim të viteve 1960. Gerow konceptoi implantin e silikonit pas shtrydhjes së një qese gjaku dhe duke vënë në dukje ngjashmërinë që jep prejka e një gjoksi gruaje. Procedura e tij e parë eksperimentale u krye në një qen. Ishte e suksesshme, dhe po, implantet u hoqën sapo përpjekja u quajt e suksesshme.

Lexoni gjithashtu për zvogëlimin e gjoksit

Timmie Jean Lindsey,personi që i mundësoi provën e tij njerëzore, iu kërkua të ishte vullnetare për procedurën pasi ajo ishte paraqitur fillimisht në konsultë për të hequr një tatuazh në gjoks. Ajo ishte e kënaqur me rezultatet. Si një testament për qëndrueshmërinë e procedurës, ajo ende mban implantet e saj – të parat implante të implantuara ndonjëherë.

Klikoni këtu për të rezervuar një konsultë falas për protezat me garanci të përjetshme të klinikës DaVinci