Nutrigjenetika

NUTRIGJENETIKA (TË USHQEHEMI SIPAS GENEVE)

CFARE ESHTE?

Nutrigjenetika zbulon dhe studion se si ushqime të caktuara ndërveprojnë me gjenet tona për të ndikuar në shëndetin tonë. Testi i Nutrigjenetikës është një akzaminim që analizon karakteristikat metabolike të pacientit duke krijuar mundesinë e përcaktimit të një programi ushqimor të personalizuar i cili ndryshon mënyrën tuaj të të ushqyerit përgjithmonë.

Testi na informon mbi karakteristikat e shumë reaksioneve biokimike që ndodhin në organizmin tonë. Duke njohur karakteristikat e metabolizmit tonë, përmes këtij ekzaminimi, jemi në gjendje të dimë se cili është programi ushqimor i përshtatshëm që organizmi ynë të funksionojë më mire.

Rezultatet e testit na informojnë për:

  • Ndjeshmerinë ndaj yndyrnave
  • Ndjeshmerinë ndaj karbohidrateve
  • Ndjeshmerinë ndaj stresit oksidativ
  • Kapacitetet në metabolizmin e acidit folik.

MARRJA E TESTIT

Para marrjes së materialit mjeku kryen një konsultë me pacientin me qellim informimin mbi përfitimet e kryerjes së këtij testi. Marrja e materialit për testin e Nutrigjenetikës kryhet nëpërmjet një tamponi pambuku nga qelizat e mukozës bukale të pacientit. Më pas materiali niset për studim dhe interpretim në laboratoret e partnerëve tanë bashkëpunëtorë në Bolonja. Përgjigja e testit vonon 4 javë dhe ju dorëzohet në formë libri dhe me e-mail në italisht dhe shqip.

INTERPRETIMI I TESTIT

Interpretimi i testit në Klinikën DaVINCI shoqërohet gjithmonë me një dietë të personalizuar. Shpjegimi i përgjithshëm rezultateve të testit dhe i karakteristikave të metabolizmit tuaj realizohet nga stafi mjekësor i klinikës dhe nga Nutricionistja italiane e cila ju konsulton gjithashtu nëse duhet të merrni masa për përmirësimin e situatës aktuale ose jo.

Perveç interpretimit vokal nga stafi mjekësor, pacientit i dorëzohen rezultatet e testit në formë libri ku shpjegohen ndjeshmeria e metabolizmit tuaj kundrejt 220 lloje të ndryshme ushqimesh në mënyrë që ju vet të monitoroni në çdo moment të jetës tuaj ushqimet që konsumoni.

Në Klinikën DaVINCI testi i Nutrigjenetikës dhe dieta e personalizuar rekomandohet të kryhet tek të gjithë ata pacientë që kryejnë ndërhyrjen kirurgjikale të Liposucionit apo Abdominoplastikës me qëllim që rezultatet e operacionit të jenë afat-gjata.

Rezervoni një konsultë falas