Mbjellja e Flokëve

MBJELLJA E FLOKËVE NË KLINIKËN DaVINCI (TEKNIKA FUE)

Ekskluzivisht mjekët më të mirë turq të Spitalit “Europa Aestetic” të specializuar në teknikat më të fundit trikologjike, tashmë janë pjesë e Klinikës DaVINCI dhe kryejnë çdo ditë me sukses në Tiranë (Shqipëri) mikro auto-transplantin e flokëve (me metodën FUE) që është teknika më e avancuar e mbjelljes se flokëve.

SI JU ASISTOJMË 100% GJATË GJITHË PROCEDURËS SË MBJELLJES SË FLOKËVE!

DITA 1

 • Vizita pre-ambulatore me stafin mjekësor turk përpara kryerjes së procedures.
 • Kryerja e analizave.
 • Kryerja e mbjelljes së flokëve ku implantohen 3’500 – 5’500 folikuj (procedura e mbjelljes së flokëve me teknikën FUE zgjat 8-10 orë dhe implantohen deri në 5’500 folikuj, gjithmonë duke konsideruar zonën dhuruese të pacientit).
 • Dhënia e mjekimeve dhe e rekomandimeve për një natë sa më të qetë.
 • Mjekët tanë japin GARANCI për rezultatin.

DITA 2

 • Pacienti paraqitet në Klinikë për heqjen e garzave dhe kryerjen e mjekimit të parë post mbjelljes së flokëve.
 • Pacienti ështi i lire të vizitojë qytetin e Tiranës dhe miqtë e tij.

DITA 3

 • Pacienti paraqitet në Klinikë për larjen e parë të skalpit post-mbjelljes së flokëve. Kjo larje ndihmon në largimin e shpejtë të krusteve në zonën ku janë implantuar folikujt.
 • Ju do të pajiseni me shampoo dhe locionin për vazhdimin e larjes së skalpit vet në shtëpi për 7-ditët në vijim.
 • Ju do të pajiseni me një CD ose dokument që përmban instruksione ndihmëse post procedurës së kryer.

Për personat që jetojnë jashtë Shqipërisë, stafi i klinikës DaVINCI ju asiston për rezervimin e udhëtimit në Shqipëri, shoqërimin në klinikë si dhe për rezervimin e hotelit.

Çfarë ndodh me flokët mbas mbjelljes ?

Dy deri tre muaj pas procedurës së auto-transplantit të flokëve vërehet dalja e flokëve të rinj. Pas 8-muajsh ju do të shikoni rezultatin e plotë dhe flokët do të bëhen më të fortë, më të shëndetshëm dhe do të vazhdojnë të rriten normalisht.

Garantojmë që folikujt e mbjellë nuk do të bien më

Klinika DaVinci ju ofron 1 seancë trajtimi PRP (Plazma e pasur me Trombicite), para ose  pas transplantimit të flokëve.

Video Galeri

FOTO PARA PAS

Informacione të përgjithshme për Mbjelljen e Flokëve

Transplanti i flokëve është një procedurë mini-kirurgjikale gjatë së cilës kirurgu transferon folikujt e flokut të pacientit nga një zonë e skalpit të kokës e quajtur “zona dhuruese” në një zonë tjetër ku flokët mungojnë e njohur si “zona pranuese”. Teknika për mbjelljen e flokut realizohet në mënyrë të tillë që pamja e flokut të ri që do të përfitohet të jetë sa më natyrale dhe e padallueshme nga personat e tjerë.

Për transferimin e folikujve nga një zonë e caktuar në një zonë tjetër aplikohen dy teknika.

 • Teknika e parë është metoda strip, nëpërmjet së cilës kirurgu eleminon një pjesë të skalpit të kokës me qëllim marrjen e folikujve prej saj. Kjo teknike lë një shenjë (cicatrice) në pjesën e prapme të kokës dhe nuk është aspak e preferueshme nga pacientët.
 • Teknika e dytë është metoda FUE (Follicular Unit Extraction), e cila nxjerr rrënjë për rrënjë sasinë e folikujve që do të nevojitet të implantohen në zonën ku mungon floku. Ekstraktimi i folikujve realizohet duke marrë njesi unike folikulare nga zona dhuruese me anë të strumentave tepër të holla prej 0.8 mm. Teknika FUE nuk lë shenja (cicatrice) dhe nuk përdor qepje (sutura). Në Klinikën DaVINCI mjekët turq të specializuar në trikologji aplikojnë vetëm teknikën FUE, pra teknikën që transferon folikujt nga zona dhuruese në zonën përfituese pa lënë asnjë shenjë.

Para se të realizohet implantimi i rrënjëve dizenjohet fillimisht zona e dëshiruar për tu plotësuar me flokë si dhe diskutohet me pacientin mbi preferencat e tij kundrejt dendësisë dhe plotësimit që ai kërkon të arrijë. Arsyeja më e shpeshtë që shtyn pacientët të realizojnë mbjelljen e flokëve është Alopecia-Androgjenetike tek meshkujt, ku rënia e flokëve ka ndodhur për shak të veprimit të DHT (dehidrotestosteron).

Procedura e Mbjelljes së Flokëve

Procedura realizohet në anestezi lokale dhe zgjat 6 – 9 orë në varësi të numrit të folikujve që do të implantohen. Gjatë gjithë procesit ambulatorial pacienti është zgjuar dhe në bashkëbisedim të vazhdueshëm me mjekët. Pas përfundimit të transplantit të flokëve pacienti largohet nga Klinika i qetë si dhe i rekomandohet nga mjeku marrja e disa medikamenteve per 3 – 5 ditë me qëllim shmangien e dhembjeve dhe enjtjeve post procedurës. Të nesërmen pacienti rikthehet në Klinikë për heqjen e fashos në pjesën e prapme të kokës. Mjekimi i fundit që pacienti kryen është ditën e 3-të pas ndërhyrjes ku paraqitet sërisht në Klinikë për larjen e skalpit të kokës me solucionin dhe shampon që ofrohet nga Klinika DaVINCI për largimin e shpejtë të krusteve (koreve) në zonën ku kirurgu ka implantuar folikujt e rinj. Deri në ditën e 14 pas përfundimit të procedurës do të ndodhi rënia e qimeve të sapo mbjellë. Kjo nuk duhet t’ju shqetësojë aspak pasi ato që bien janë vetëm qimet por jo rrënjët. Tre muaj pas procedurës së mbjelljes së flokëve do të vërehet dalja e flokëve të rinj. Në muajt e mëpasshëm floku do të bëhet më i fortë, më i shëndetshëm dhe do të vazhdojë të rritet normalisht. Brenda 12 muajve pritet të dalin 90% e folikjuve të mbjellë duke ju rikthyer vetvlerësimin dhe buzëqeshjen e munguar.

KIRURGËT

Hakan Kara

Gurbet Tastan - Klinika DaVINCI Tirana Albania

Gurbet Tastan

Kubra Ada Akkaya

Mustafa Cifci

DËSHMI NGA KLIENTËT TANË

Rezervoni një konsultë falas