Gjinekomastia

Gjinekomastia është një gjendje trupore e cila karakterizohet nga një zhvillim i tepërt i gjoksit tek meshkujt e rritur apo ende djem. Është një gjendje e zakonshme që sipas të dhënave statistikore prek rreth 40 deri në 60 për qind të popullsisë mashkullore. Gjithashtu gjinekomastia vërehet edhe tek meshkujt që kanë humbur shumë në peshë. Edhe pse ushtrimet fizike mund të ndihmojnë, lëkura varet kaq shumë ndaj edhe rekomandohet ndërhyrja kirurgjikale për t’i dhënë gjoksit mashkullor një pamje të sheshtë e të tonifikuar me linja të rregullta. Zvogëlimi i gjoksit të meshkujve është shpesh një procedurë e thjeshtë që zgjat një deri në dy orë dhe kryhet me anestezi totale. Kirurgu e realizon këtë ndërhyrje për të hequr vetëm indin e gjendrës apo të dhjamit, ose mund ta kombinojë atë me procedurën e liposucionit të përgjithshëm. Për të hequr indin e gjendrës, kirurgu do të bëjë një prerje nën krah ose një prerje shumë të vogël rreth thithave. Nëse do të hiqet dhjami, kirurgu do të bëjë një prerje pak më të madhe në bordin e poshtëm të zonës areolare, që gjithsesi konsiderohet e vogël nga pikëpamja estetike. Procedura e heqjes së dhjamit apo indit të gjendrës është e njejtë me atë të liposucionit. Kirurgu vendos kanjula në prerjen e bërë, indi thërrmohet dhe thithet jashtë me kujdes.

Pas Operacionit

Pas ndërhyrjes, e tërë zona fashohet e lidhet për t’u siguruar që lëkura të mos lëvizë. Zakonisht, mund të ketë pak fryrje dhe bezdisje, ndërsa dhimbjet mund të kontrollohen me mjekime. Enjtja mund të kontrollohet nëse pacienti përdor një veshje të shtrënguar për një ose dy javë. Fijet e qepjes hiqen pas 8 ose 10 ditësh. Pacientët mund të kthehen në punë ose në aktivitetet e zakonshme dy ditë pas operacionit, me kusht që puna ose aktivitetet të mos jenë të rënda apo të lodhshme fiikisht. Shenjat mund të jenë të dukshme menjëherë pas operacionit, por do të zhduken krejtësisht në më pak se një vit. Komplikacionet pas një ndërhyrjeje të tillë janë të rralla dhe lehtësisht të zgjidhshme. Shumica e meshkujve janë mjaft të kënaqur me rezultatet e arritura nga operacioni i zvogëlimit të gjoksit.

Kliko mbi foto dhe shiko shembuj nga pacientet tanë:

Rezervoni një konsultë falas