Rimodelimi i Hundes

Rinoplastika është ndërhyrja kirurgjikale që ndryshon formën dhe/ose masën e hundës. Mund të kryhet për të korigjuar një dëmtim të hundës, një difekt të saj që nga lindja, kur personi ka probleme me frymëmarrjen, por më shpesh bëhet për arsye estetike. Rinoplastika është një nga ato ndërhyrje estetike që mund të ndryshojë plotësisht pamjen e fytyrës suaj.

Rinoplastika mund të realizohet ne dy teknika ”e hapur” ose “ e mbyllur”. Mjekët tanë kanë gjithë përvojën e nevojshme për të dyja teknikat e rinoplastikës dhe do të përdorin atë që i përshtatet më së miri pacientit. Gjatë operacionit kirurgu do të trajtojë njëri pas tjetrit çdo element të hundës, ku përfshihet kurrizi, çdo ngritje apo gungë, gjerësinë e hundës dhe flegrat e saj, rimodelim i majës, drejtim i strukturës kockore dhe kërcore si dhe përmirësim i kanalit të frymëmarrjes.

Procedura kirurgjikale mund të kryhet me anestezi lokale dhe sedacion apo anestezi totale, por në të dyja rastet pacienti është në gjumë. Në varësi të kompleksitetit të operacionit, ndërhyrja zgjat 45 deri në 90 min.

Pas operacionit

Pas ndërhyrjes kirurgjikale pacientët qëndrojnë një natë të shtruar në spital nën kujdesin e stafit mjekësor dhe kthehen në shtëpi ditën e nesërme, pra duke qëndruar në spital të paktën 24 orë pas operacionit. Periudha e shërimit pas ndërhyrjes zgjat një deri në dy javë, në varësi të enjtjeve dhe numrit të trajtimeve të bëra gjatë operacionit. Pas operacionit personit i vendoset sipër hundës së operuar një suport gipsi (dikur njihej me termin allci) e cila ndihmon në ruajtjen e strukturës së hundës nga prekjet apo lëndimet që mund te krijohen nga faktorët e jashtëm. Pas shtatë ditëve gipsi i allcisë hiqet nga mjekët e stafit të DaVINCI dhe zëvendësohet me një çerotë të hollë e cila mbahet për 2 deri në pesë ditë. Pas operacionit pacienti do të ketë edema (enjtje) dhe nxirje në zonën përreth hundës dhe syve, të cilat zgjasin nga 6 deri në 14 ditë, kjo në varësi të fizionomisë së personit. Mund të themi se 10 ditë pas operacionit pamja e hundës është normalizuar dhe personi mund të dalë lirisht në ambientet e ndyshme që frekuenton. Por procesi i plotë i rekuperimit konsiderohet i përfunduar vetëm pas gjashtë muajsh.

Kliko mbi foto dhe shiko shembuj nga pacientet tanë:

Rezervoni një konsultë falas