Qepallat, Qeskat e Syve

Nëse jeni të pakënaqur me pamjen e qeskave të syve apo qepallat e rëna, atëherë ne ju rekomandojmë blefaroplastikën e cila mund të korigjojë këto probleme përgjithmonë. Ekzistojnë tre lloje ndërhyrjeje të cilat korigjojnë zona të veçanta dhe për secilën prej tyre mund të përdoren disa metoda:

 

  • Korigjim i qepallave të sipërme: Ndërhyet përgjatë linjës natyrale të qepallës, bëhet një prerje e vogël dhe lëkura ndahet nga muskuli dhe shtresat dhjamore. Eliminohet lëkura, qeskat, dhjami i tepërt dhe, nëse është e nevojshme, rimodelohet muskuli. Më pas mbyllet prerja me fije shumë të holla.
  • Korigjim i qepallave të poshtme: Prerja bëhet poshtë qerpikëve në qepallën e poshtme dhe fshihet mirë nga rrudhat e syrit që krijohen nga e qeshura. Lëkura ndahet nga muskuli dhe pjesa dhjamore dhe eliminohet lëkura e tepërt. Një pjesë e dhjamit mund të vendoset për të mbushur kanalin e thellë të lotëve. Prerja mbyllet zakonisht me fije të tretshme.
  • Blefaroplastika trans-konjunktivale: Dhjami i gjendur në pjesën e poshtme të syrit, në të ashtëquajturat qeskat e syve, mund të krijohen edhe pa lëshim të tepërt të lëkurës. Në këtë rast, lëkura nuk është e nevojshme të eliminohet dhe prerja bëhet nga brenda qepallës së poshtme. Kjo teknikë shmang tërësisht shenjat e dukshme.

 

Konsulta e bërë paraprakisht me mjekun do të përcaktojë se cila procedurë është më e përshtshme për qepallat dhe qëllimin estetik të synuar. Ndërhyrja zgjat 45 minuta deri në 1 orë e gjysëm dhe realizohet nën anestezi lokale.

Pas operacionit

Pacientët duhet ta mbajnë kokën të ngritur për disa ditë dhe të aplikojnë herë pas here kompresa të ftohta apo qeska akulli. Fijet hiqen përafërsisht tre deri në pesë ditë pas operacionit nga stafi mjekësor i klinikës. Edemat apo shenjat e zeza mund të zgjasin nga një deri në dy javë, megjithatë kjo ndryshon në varësi të pacientit. Shumë pacientë kthehen në punë brenda pesë deri në shtatë ditë pas ndërhyrjes edhe pse është e këshillueshme që të pushojë tërësisht një javë pas operacionit.

Kliko mbi foto dhe shiko shembuj nga pacientet tanë:

Rezervoni një konsultë falas