Dermapen, si funksionon pajisja që trajton shenjat e strijave, akneve, rrudhat dhe shenja të tjera.

Dermapen, si funksionon pajisja që trajton shenjat e strijave, akneve, rrudhat dhe shenja të tjera.

Në thelb, Dermapen është një pajisje e vogël që i ngjan një stilolapsi dhe përdoret për mikroshpime tek njerëzit me probleme të lëkurës dhe ajo që arrihet është një lëkurë e forcuar, rinuar dhe me shkëlqim. Dermapen përdoret nga specialistët e lëkurës për shkak të efektshmërisë dhe efikasitetit të saj kur është fjala për trajtimin e problemeve të zakonshme të lëkurës, si trijat, plakja, rrudhat, linja, vijat e mimikës, rënien e flokëve, shenjat e akneve, hiperpigmentim dhe shumë më tepër.

Si funksionon Dermapen?

Dermapen adopton teknikën tradicionale kineze për akupunkturës vetëm se këtu; rezultati i synuar nuk është për të zvogëluar dhimbjen, por për të përmirësuar pamjen e lëkurës.
Dermapen ka 12 gjilpëra në majë dhe këto 12 gjilpëra janë ato që përdoren për të shpuar shtresën më të sipërme të lëkurës ndërkohë që Dermapen kalon mbi zonën që duhet trajtohet. Zakonisht, Dermapen  vendoset vertikalisht mbi lëkurë dhe kur ndizet, motori që gjendet brenda penës do të fillojë të bëjë që gjilpërat të lëvizin shpejt lartë dhe poshtë në sipërfaqen e lëkurës duke krijuar shpime. Këto shpime të krijuara gjatë procesit zakonisht krijohen me qëllimin që të qëndrojnë hapur për një periudhë të caktuar kohe.

Rezervoni një konsultë për trajtimin Dermapen

Kur lëkura dëmtohet, ajo menjëherë do të fillojë riparimin e lëkurës duke stimuluar faktorët e rritjes, të cilat, nga ana tjetër, do të çojnë në gjenerimin e kolagjenit dhe elastinës. Prandaj, kur shpimet janë bëhen duke përdorur Dermapen, lëkura do të trajtojë shpimet si plagë dhe për këtë arsye të fillojë shërimin. Kjo do të thotë se Dermapen ka tendencë për të mashtruar lëkurën për të prodhuar kolagjen dhe elastinë për të promovuar “shërimin” dhe efekti do të jetë një lëkurë e rinuar.

Dermapen përdoret kryesisht për rrudhat e fytyrës, shenja në fytyrë, strijat dhe vijat fine. Kur dikush është plagosur dhe lëkura formon një cikatrice, ose nëse kanëtërheqje të lëkurës formohet një strijë,. Duke krijuar mikroshpime në vendin e dëmtuar, do të nisim procesin e vetshërimit, lëkura e dëmtuar do të tentojë të eliminohet dhe të zëvendësohet me lëkurë të re. Për rrudhat dhe vijat e fytyrës, ajo që ndodh është që, kolagjeni dhe elastina e prodhuar do të bëjnë që lëkura të trashet dhe të tendoset duke e bërë që lëkura të duket më rinore.

Në përgjithësi, Dermapen ka qenë efektiv dhe mjaft i favorshëm edhe për procedura të tjera të trajtimit të lëkurës. Kjo është parë në popullaritetin e saj që vazhdon të rritet cdo ditë.