Cryolipolysis

Cryolipolysis është ftohje jo-invazive e indit dhjamor që shërben për të nxitur lipolysis (shpërbërjen e qelizave dhjamore) pa dëmtuar indet e tjera. Rezultati pas 2 deri në 4 muaj është i dukshëm, me pamje natyrale të reduktimit të dhjamit.

 

Cryolipolysis u zbulua nga dermatologu Dieter MANSTEIN, MD, PhD dhe R. Rox Anderson, MD, i Qendrës Wellman së Photomedicine në Massachusetts General Hospital, Boston, MA, një filial i Universitetit Mjekësor të Harvardit. Mjekët Manstein dhe Anderson dhe ekipi i tyre hulumtues provuan se, në kushte laboratorike të kontrolluara me kujdes, qelizat dhjamore të nënlëkurës janë më të cënueshme ndaj efektit të ftohjes sesa indet përreth.

Sudimi i tyre fillestar, i botuar në revistën shkencore Lasers in Surgery and Medicine në nëntor të vitit 2008, arriti në përfundimin se ftohja e zgjatur lokale, e kontrolluar e indeve mund të sjell reduktim selektiv të qelizave dhjamore dhe humbjen pasuese të dhjamit të nënlëkurës pa dëmtuar lëkurën. Ky zbulim, i quajtur “cryolysis selektive” çoi në zhvillimin e teknologjisë së patentuar pas procedurës së CoolSculpting jo-invazive.

 

Cryolipolysis është i bazuar në parimin se qelizat dhjamore janë më të cënueshme ndaj ekstraksionit të energjisë (ftohje) në krahasim me indet përreth. Në zonën ku do të kryhet procedura vendoset një membranë antifreeze jo-invaziv, i cili ka për qellim nxjerrjen e energjisë nga indet dhjamore nën lëkurë, duke mbrojtur lëkurën, nervat, muskujt dhe indet e tjera. Qelizat dhjamore të ftohura i nënshtrohen apoptozës (vdekjes qelizore të programuar) dhe eliminohen gradualisht, duke zvogëluar trashësinë e shtresës dhjamore.

Kliko mbi foto dhe shiko shembuj nga pacientet tanë:

Rezervoni një konsultë falas