Cili është trendi i kirurgjisë? Cfarë është ajo që njerëzit duan më shumë?

Cili është trendi i kirurgjisë? Cfarë është ajo që njerëzit duan më shumë?

Një raport i ri nga Shoqata Amerikane e Kirurgëve të Plastikës (ASPS) zbulon se amerikanët shpenzuan më shumë se kurrë më parë – 16 miliardë dollarë – në kirurgjinë plastike kozmetike dhe procedurat minimale invazive në vitin 2016. Raporti i ri gjithashtu përfshin të ndara kostot mesatare kombëtare të ndërhyrjet kirurgjikale dhe procedurat mini-invazive.

Ndër procedurat më të njohura kirurgjikale kozmetike dhe shpenzimet e lidhura me to ishin:

Zmadhimi i gjoksit(290,467 procedura): kostoja mesatare kombëtare prej $ 3,719
Liposucion(235,237 procedura): kostoja mesatare kombëtare prej $ 3,200
Rimodelimi i hundës (223,018 procedura): kostoja mesatare kombëtare prej 5,046 $
Rimodelimi i Barkut (127.633 procedura): kostoja mesatare kombëtare prej $ 5,798
Rimodelimi i vitheve (18,489 procedura) kostoja mesatare kombëtare prej $ 4,356

Ndër procedurat kozmetike mini-invazive më të njohura dhe shpenzimet e lidhura me to ishin:
Injeksione të trajtimit të rrudhave(botulinum toxin type A, të tilla si Botox®, Dysport®) (7 milionë procedura): Kostoja mesatare kombëtare prej 385 $
Fillerat (acid hialuronik)(2 milionë procedura): kostoja mesatare kombëtare prej 644 $
Peeling (1.3 milionë procedura): kostoja mesatare kombëtare prej $ 673
Mikrodermabrazion(775,014 procedura): kostoja mesatare kombëtare prej 138 $
Trajtimet me laser(656,781 procedura): kostoja mesatare kombëtare prej 433 $

Klikoni këtu për të lexuar më shumë për trajtimet e klinikës DaVinci

Kostoja mesatare e kirurgjisë së zmadhimit të gjoksit u zvogëlua me 2.7 % nga 2015. Kostoja e liposuksionit u rrit 6.1 % dhe rimodelimi i hundës u rrit 5.6 %. Injeksionet Botox u rritën me më pak se 1 % nga 2015, ndërsa kostot e acidit hialuronik u rritën me 5 % dhe Peeling  u rrit 5.7 për qind krahasuar me 2015.

Faktorët që ndikojnë në kosto për operacionet kozmetike përfshijnë llojin e ndërhyrjes të zgjedhur, vendndodhja , përvoja e kirurgut dhe mbulimin e sigurimeve shëndetësore. Tarifat në përgjithësi nuk përfshijnë anestezinë, ambientet e dhomës së kirurgjisë ose shpenzimet e tjera të ngjashme, por vetëm tarifën e shërbimit.

“Konsiderata më e rëndësishme për pacientët duhet të jetë zgjedhja e një kirurgu, anëtar të certifikuar të ASPS “, tha Presidenti i ASPS Debra Johnson, MD. “Përpara se t’i nënshtroheni procedurave, sigurohuni që ju të vendosni vetenm, vetëm në duart e kirurgëve më të kualifikuar dhe të trajnuar. Kostoja e çdo procedure nuk është aq e rëndësishme sa të bëni detyrat e shtëpisë dhe , fokusi primar për ju duhet të jetë të zgjidhni një kirurg i cili ju ofron siguri “.