Cfarë është e rëndësishme për të pasur flokë të shëndetshëm?

Cfarë është e rëndësishme për të pasur flokë të shëndetshëm?

Dëshironi të keni flokë më të mirë? Dëshironi të keni gjithmonë flokun që reklamon shampot më të mira në TV.

Gjithçka fillon të kujdeset për follicles tuaj të flokut, nëse dëshironi të keni flokë të shëndetshëm, kujdesi për skalpin  tuaj është hapi i parë.

Disa probleme zakonshme të kokës mund t’ju bezdisin dhe t’ju bëjnë me turp kur jeni para njerëzve të tjerë.

Këtu përfshin zbokthi, floku me vaj ose tharja e flokëve. Për të mos harruar dhe bakteret, të cilat në të njëjtën mënyrë që irritojnë lëkurën mund të irritojnë dhe skalpin e kokës.

Gjithashtu, si cdo pjesë tjetër e trupit, skalpi gjithashtu preket nga procesi i plakes.

Teksa plakemi, skalpi i kokës mund të mos jetë në gjendje të mbajë folikujt e flokëve të shëndetshme dhe numri i folikujve të flokëve zvogëlohet.

Ashtu si lëkura në fytyrën tonë, rigjenerimi i qelizave mund të ngadalësohet në skalpin e kokës, gjë që shkakton humbjen e hidratimit dhe aftësisë për shpërndarjen e lëndëve ushqyesve.

Një gjë tjetë që njerëzit nuk kuptojnë, është që skalpi i kokës preket gjithashtu dhe nga Veprimi i rrezeve UV.

Pra nëse dëshironi flokët e kopertinave të revistave, është shumë e rëndësishme që ju të kujdeseni për skalpin e flokëve tuaj. Drejtohuni një dermatologeje për të evidentuar nevojat e skalpit tuaj dhe për tu kujdesur për të.

Rezervo një konsultë me dermatologen duke klikuar këtu.