Blog

Cili është trendi i kirurgjisë? Cfarë është ajo që njerëzit duan më shumë?

Cili është trendi i kirurgjisë? Cfarë është ajo që njerëzit duan më shumë?

Një raport i ri nga Shoqata Amerikane e Kirurgëve të Plastikës (ASPS) zbulon se amerikanët shpenzuan më shumë se kurrë më parë – 16 miliardë dollarë – në kirurgjinë plastike kozmetike dhe procedurat minimale invazive në vitin 2016. Raporti i ri gjithashtu përfshin të ndara...
Pse puna në turnin e natës shoqerohet me një risk më të lartë për të qënë mbipeshë dhe obezë?

Pse puna në turnin e natës shoqerohet me një risk më të lartë për të qënë mbipeshë dhe obezë?

Në një analizë të 28 studimeve të publikuara, puna në turnin e natës shoqerohet me një risk 29% më të lartë për të qënë mbipeshë dhe obezë. Zbulimet, që janë publikuara në “Obesity Revieës”, sugjerojnë që modifikimi i turneve në mënyrë që të shmangen oraret...
Cfarë mund të nxisë diabetin. Si të shpëtoni vuajtjet tuaja, dhe të të afërmve tuaj.

Cfarë mund të nxisë diabetin. Si të shpëtoni vuajtjet tuaja, dhe të të afërmve tuaj.

Orat biologjike gjenden kudo në trupin tonë. Ato iniciojnë clirimin e hormonit melatonin gjatë gjumit, miratojnë clirimin e enzimave tretëse në orarit e drekës ose na mbajnë zgjuar në momentet më të zëna të ditës. Nje orë “shefe” në tru sinkronizon dhe rregullon funksionin e...
Akoma nuk e dini si mund të lini duhanin?! Universiteti i Kalifornisë bën hapa seriozë që do ndihmojnë cdo njeri.

Akoma nuk e dini si mund të lini duhanin?! Universiteti i Kalifornisë bën hapa seriozë që do ndihmojnë cdo njeri.

Pjesëmarrja në një inforim të shkurtër të, zhvilluar nga bashkëmoshatarët e tyre, në mjediset e komunitetit mund të ndihmojë në uljen e pirjes së duhanit tek të rinjtë dhe adultët e rinj, tregon një studim i ri nga një grup hulumtuesish që ndalojnë pirjen e...
Fëmijët e pavaruar janë fëmijët më të lumtur. Ja pse mund të jeni duke bërë gabimin më të madh për fëmijën tuaj.

Fëmijët e pavaruar janë fëmijët më të lumtur. Ja pse mund të jeni duke bërë gabimin më të madh për fëmijën tuaj.

Sipas një studimi të kohëve të fundit, mbështetja pridërore për autonominë e të rinjve promovon një mirëqënie për të gjitha tranzicionet e mëvonshme në institucionet edukuese:Nga kopështi në shkollë 9 vjecare, nga shkolla 9 vjecare në gjimaz dhe më pas në universitet. Prof. Kateriina Salmeoa-Aro...
Pse një pemë më shumë mund të shtoj një buzëqeshje më shumë. Shkenca pas gjelbërimit dhe shëndetit mendor.

Pse një pemë më shumë mund të shtoj një buzëqeshje më shumë. Shkenca pas gjelbërimit dhe shëndetit mendor.

Një studim i kryer në Institutin Mac Planck për Human Development ka hetuar lidhjen midis dispunueshmërisë së natyrës pranë banorëve të qytetit dhe shëndetit të trurit të tyre. Zbulimet e tyre janë të rëndësishme shumë për planifikuesit urban. Zhurma, ndotja, dhe mbingarkimi me njerëz në...
Nëse të afërmit tuaj vuajnë prej alergjisë nga penicilina, duhet ta lexoni patjetër

Nëse të afërmit tuaj vuajnë prej alergjisë nga penicilina, duhet ta lexoni patjetër

Një studim nga investiguesit e Massachusetts General Hospital (Spitalit të përgjithshëm të Masacusets) zbuloj që pacientët kirurgjikal që besohej qe kishin alergji nga penicilina ishin në mënyrë domethënëse më të prirur për të zhvilluar alergji të plagës kirurgjikale, një diferencë totalisht e atribuar antibiotikëve alternativë...
Cila është metoda më e mirë për ti dhënë formë trupit tuaj?

Cila është metoda më e mirë për ti dhënë formë trupit tuaj?

Të dhënat e reja të publikuara nga Shoqata Amerikane e Kirurgëve të Plastikës (ASPS) zbulojnë se amerikanët duan të vënë paraqesin fytyrën dhe trupin e tyre sa më mirë, pasi statistikat e tyre të kirurgjisë plastike tregojnë një rritje prej tre për qind në procedurat...
Si mund ti bëni buzët tuaja më tërheqëse?

Si mund ti bëni buzët tuaja më tërheqëse?

Cilat përmasa mund të krijojnë buzët më tërheqëse tek femrat? Një studim i ri i publikuar në internet nga JAMA Facial Plastic Surgery përdorte grupet e fokusit dhe ndihmën e një programi kompjuterik ( për të gjeneruar morphed computed images) për t’u përpjekur për të...