Blog

Çfarë është Rosacea? Cfarë e shkakton dhe cfarë mund të bëni për të ruajtur lëkurën tuaj nga veprimi saj?

Çfarë është Rosacea? Cfarë e shkakton dhe cfarë mund të bëni për të ruajtur lëkurën tuaj nga veprimi saj?

Sipas Shoqatës Kombëtare të Rosacea (të Sh.B.A.), 41% e pacientëve me rosacea pohojnë se kishin shmangur kontaktin e afërt për shkak të gjendjes. Keni edhe ju probleme me Akne dhe Rozacea? Cfarë ndodhi në takimin e Dermatologëve Amerikanë që i ekzaltoi të gjithë? Ndërkohë që...
Produktet e bukurisë dhe dermatitet e kontaktit.

Produktet e bukurisë dhe dermatitet e kontaktit.

Po përdor disa produkte të reja por keni një ndjesi të cuditshme nxehtësie në lëkurë? Atëherë nuk bën për ju. Një nga reaksionet më të zakonshme të lëkurës ndaj produkteve të bukurisë quhet dermatiti i kontaktit. Sipas Akademisë Amerikane të Astmës Alergjisë dhe Imunologjisë, i...
Si të fitoni një lëkurë më perfekte, rinore dhe të shëndetshme: Kapitulli 3

Si të fitoni një lëkurë më perfekte, rinore dhe të shëndetshme: Kapitulli 3

Kapitulli 3: Gjenetika; si ndikon gjenetika në përcaktimin e të ardhmes së fytyrës tonë. Në këtë postim do të gjeni sesi shumë nga ajo që ne shohim kur jemi para pasqyrës nuk është në dorën tonë, është e koduar dhe e trashëguar. Klikoni në shkronjat...
Microneedling! Sekretet e trajtimeve me Dermapen dhe Dermaroller, dhe mënyra si funksionojnë

Microneedling! Sekretet e trajtimeve me Dermapen dhe Dermaroller, dhe mënyra si funksionojnë

Microneedling është një proces që përfshin përdorimin e gjilpërave për të krijuar qindra cpime të vogla në lëkurë. Kjo mund të duket si trendi më i ri në kujdesin e lëkurës, por ky proces (dhe variacionet e tij) egzistojnë për më shumë se 50 vjet....
Cili është trajtimi që po dashurojnë njerëzit e famshëm? Si ka mundësi që është kaq i lirë?

Cili është trajtimi që po dashurojnë njerëzit e famshëm? Si ka mundësi që është kaq i lirë?

Të derdhësh gjak për bukurinë! PRP (Platelet-Rich Plasma = Plazma e pasur me trombocite) është trendi estetikës mjekësore, e dashur edhe nga të famshëm, përfshirë Kim Kardashian, Bar Rafaeli dhe Tiger Woods. Trajtimi i bukurisë është përdorur që nga fillimi i viteve ’90 në atletët më...
Si të kujdeseni për lëkurën e fëmijës tuaj. Kujdesi më bazik që duhet të dini për lëkurën e foshnjeve.

Si të kujdeseni për lëkurën e fëmijës tuaj. Kujdesi më bazik që duhet të dini për lëkurën e foshnjeve.

Një studim i ri i botuar në Journal of Allergy and Clinical Immunology shqyrtoi lidhjet ndërmjet ujit me përqëndrim të lartë të mineraleve (hard water), përqendrimet të klorit në ujin që vjen në shtëpi, në lidhje me dëmtimin e lëkurës dhe shfaqjes së ekzemës te...
Ja pse lëkura juaj acarohet në palestër. Cfarë jeni duke bërë gabim.

Ja pse lëkura juaj acarohet në palestër. Cfarë jeni duke bërë gabim.

A ju shfaqen akne pas stërvitjeve? Ndërsa stërvitja mund të ofrojë përfitime të shkëlqyera për lëkurën, seancat tuaja të djersitjes mund të shkaktojnë gjithashtu të difekte dhe irritime! Këtu janë disa këshilla për tu siguruar që ju të mos ju dalin akne pas stërvitjes. Mos mbani make up...
Smogu i qytetit po ju shkatërron lëkurën dhe po ju lodh fytyrën? Si mund ta evitoni këtë gjë me dy hapa të thjeshtë që mund ti bëni në shtëpi

Smogu i qytetit po ju shkatërron lëkurën dhe po ju lodh fytyrën? Si mund ta evitoni këtë gjë me dy hapa të thjeshtë që mund ti bëni në shtëpi

Zonat urbane janë të njohura për numrin e madh të popullsinë… dhe cilësinë e tyre të dobët të ajrit. Me banorët e qyteteve që përbënin më shumë se gjysmën e popullsisë së botës në vitin 2016 – një numër që pritet të rritet në 60%...
Si të fitoni një lëkurë më perfekte, rinore dhe të shëndetshme: Kapitulli 2

Si të fitoni një lëkurë më perfekte, rinore dhe të shëndetshme: Kapitulli 2

Në këtë postim do të flasim për mënyrën se si mund të ndikojnë në lëkurën tuaj ushtrimet dhe mënyra e jetesës.Postimi është vazhdimi i një serie me këshilla për të përmirësuar shëndetin e lëkurës. Nëse keni humbur postimin I atëherë klikoni këtu për ta lexuar. Mos u...