Blog

Ju pëlqen të nxiheni gjatë Verës? Atëherë ky artikull është për ju.

Ju pëlqen të nxiheni gjatë Verës? Atëherë ky artikull është për ju.

Egziston një nocion në shoqëritë perëndimore, sipas të cilës, lëkura e nxirë është një shenjë treguese e shëndetit. Në realitet, nxirja e lëkurës, pavarësisht mjetit që arrihet rrit riskun për të patur kancer të lëkurës.   Atmosfera bllokon 98.7% të rrezeve Ultra Violet, por megjithatë...
Doni të dini një metodë pa kosto që ju ruan rininë e lëkurës?

Doni të dini një metodë pa kosto që ju ruan rininë e lëkurës?

Sa shumë dini ju për gjumin? Të gjithë e dimë që është i dosdoshëm për ne, dhe shumica e dinë që duhet të flemë rreth 7-9 orë në ditë (në bazë të moshës dhe aktivitetit.) Gjumi i shëndetshëm ndihmo cdo sistem në trupin tuaj, dhe...
Cfarë është lifting jo-kirurgjikal i fytyrës?

Cfarë është lifting jo-kirurgjikal i fytyrës?

Lifting jo-kirurgjikal  i fytyrës, i referohet procedurave si injeksionet dhe fillerat e fytyrës si edhe trajtimet e tjera si  lazer dhe radiofrekuence që nuk kërkojnë shtrim në spital ose përdorim të bisturisë. Këto ndërhyrje kanë një rekuperim pothuajse të menjëherëshem, gjë që do të thotë...
Si mund të parandaloni rrudhat kur flini?

Si mund të parandaloni rrudhat kur flini?

Studimet kanë treguar që presioni i ushtruar mbi fytyrë gjatë gjumit bën që të krijohen rrudha si dhe varje të lëkurës si pasojë ë forcave tërheqëse që ushtrohen mbi të. “Rrudhat e gjumit” ndryshojnë nga rrudhat e mimikës si pasoje e mekanizmit të origjinës, vendodhjes...
Pse tattoo-t janë përmanentë?

Pse tattoo-t janë përmanentë?

Kur bëni një tatuazh, gjilpëra të vogla të mbushura me bojë do të cpojnë lëkurën tuaj dhe do të depërtojnë epidermën (shtresa më e jashtme e lëkurës) dhe dermis (shtresa e brendshme e lëkurës), e cila përmban enë gjaku, folikujt e qimeve, funde nervore dhe...
A është obeziteti ngjitës? Cfarë është e rëndësishme të dini

A është obeziteti ngjitës? Cfarë është e rëndësishme të dini

A munden njerëzit rreth jush të ndikojnë në peshën tuaj? Studiuesit besojnë se munden. Një studim i kohëve të fundit në “JAMA Pediatrics” zbuloi se në popullatat me përqindje të larta të obezëve rreziku i personave të tjerë për tu bërë obezë është më i...
Cfarë është e rëndësishme për të pasur flokë të shëndetshëm?

Cfarë është e rëndësishme për të pasur flokë të shëndetshëm?

Dëshironi të keni flokë më të mirë? Dëshironi të keni gjithmonë flokun që reklamon shampot më të mira në TV. Gjithçka fillon të kujdeset për follicles tuaj të flokut, nëse dëshironi të keni flokë të shëndetshëm, kujdesi për skalpin  tuaj është hapi i parë. Disa...
A pengon kremi mbrojtës ndaj diellit në formimin e vitaminës D?

A pengon kremi mbrojtës ndaj diellit në formimin e vitaminës D?

Pse ka njerëz që besojnë se po? Rrezet UVB startojnë procesin e formimit të vitaminës D në lëkurë, kështy që përdorimi i kremit me SPF 30 që bllokon 97% të rrezeve UVB të diellit, i bën njerëzit të besojnë se ata gjithashtu janë duke frenuar...
Cila është mënyra më e shëndetshme për të edukuar fëmijët?

Cila është mënyra më e shëndetshme për të edukuar fëmijët?

Celeste Hilling, shefja ekzekutive e ” Skin Authority” pohon se celësi më i rëndësishëm rreth suksesit të shëndetit dhe bukurisë, të cilit duhet ti kushtojmë  vëmendje, është shembulli i ushqyerjes dhe stilit të jetesës së shëndetshme që duhet t’ua mësojmë fëmijëve tanë. Hilling u shpreh...