A janë vegjetarianët njerëzit më të lumtur? Pse?

A janë vegjetarianët njerëzit më të lumtur? Pse?

Konsumimi i perimeve është më i shëndetshëm, por a ju bën ju më të lumtur?

Kërkimet thonë “Ndoshta jo”. Një studim i publikuar në Journal of Affective Disorders zbuloi se burrat vegjetarianë përjetojnë më shumë simptoma të depresionit sesa homologët e tyre qe konsumojnë mish. Studimi u nis për shkak të dhënave të kufizuara ekzistuese mbi përfitimet e ose rreziqet e shëndetit mendor si pasojë e vegjetarianizmit.

Kliko këtu për të mësuar cfarë mund të nxisë diabetin. Si të shpëtoni vuajtjet tuaja, dhe të të afërmve tuaj.

Studiuesit besojnë mangësia e B12 në dietën e vegjetarianëve mund të luajë një rol në zbulimin e tyre.

Mishi i kuq është i pasur me vitaminë B12, e cila, ndër të tjera, është thelbësore për metabolizmin e qelizave, formimin e qelizave të kuqe të gjakut dhe mungesa saj ndikon përballimin ndaj shqetësimeve të humorit.

Hulumtuesit analizuan të dhënat e 9668 partnerëve meshkuj me  gra shtatzëna me një sër zakonesh dietike. Janë vlerësuar variablat e shumëfishtë, duke përfshirë:
Moshën;
Statusi martesor;
Statusi Punës; dhe
Historia familjare në lidhje me depresionin.

Kliko këtu për të mësuar cili është trajtimi që po dashurojnë njerëzit e famshëm? Si ka mundësi që është kaq i lirë?

Përveç mishit të kuq, disa ushqime që nxisin lumturinë përfshijnë ushqime të tjera të pasura me vitamina B12 ose B6, të tilla si molla ose kajsia; ato të pasura me zink, të tilla si midhjet; dhe të tjera që nxisin trurin të lëshojë dopaminë, tek këto ushqime bëjnë pjesë, bylmeti dhe çokollata e zezë.